Esittelyssä Vasikka-Master® referenssitilat

JaseFarm Oy

Jasefarm Oy:n toiminta alkoi todenteolla vuoden 2014 aikana kun uudet kasvatustilat valmistuivat.

Isojoen vanhakylässä sijaitseva Jasefarm oy kasvattaa tilallaan sonnivasikoita juottoikäisestä aina välikasvatuksen loppuun. Loppukasvatukseen sonnit lähtevät muille tiloille.

Tilan toiminnasta vastaavat osakkaat Jani Huhtala ja Seppo Ketola. Sepolla oli jo ennen Jasefarmin perustamista vuosikymmenten kokemus vasikoiden kasvatuksesta ja hän pyörittääkin Jasefarmin lisäksi omaa kotitilaansa ja noin 200 päistä karjaa. Janilla taas on vuosien kokemus kasvinviljelystä ja muun muassa metsäurakoinnista. Tilan suuren automatisoinnin ja hyvän suunnittelun ansiosta työvoima on voitu pitää vähäisenä.

Tällä hetkellä juotossa on noin 170 vasikkaa ja välikasvatuksessa 330 eläintä. Tilan isännät ovat olleet erittäin tyytyväisiä Vasikka-Masterin toimintaan. Laite on palvellut odotetusti ja erityisen tyytyväisiä miehet ovat huollon helppouteen ja Finnlacton toimivaan jälkimarkkinointiin niin varaosatoimituksien kun huoltoneuvonnan osalta.

Tilalla käytössä oleva järjestelmä on ainutlaatuinen suomessa. Vastaavanlaisia järjestelmiä on käytössä vain muutamia. Juoma valmistetaan liemiruokkijassa josta se siirretään juottamoon putkistolla. Vasikka-Master annostelee suoraan putkistosta oikean määrän juomaa vasikoille.

 

 

Tila 
Omistajat Jani Huhtala ja Seppo Ketola
Sijainti

Isojoki, Vanhakylä

Tuotantosuunta

Sonnien kasvatus

Eläinmäärä

170 paikkaa juotossa ja 330 Välikasvattamo

Nettokasvu/vrk

Ei tiedossa

Juottojärjestelmä 
Juoma

Hapanjuomat

Keskimäärin vasikoita juotolla 170
Juoman teko

Sauer liemiruokkija

Juoman jako asemille

Putkisto

Vasikka-Master asemat

12kpl

Vasikoita/asema

noin 15kpl per karsina

Muuta  
Kommentit Vasikka-Masterista

Jasefarmin tilalla Jani Seppo ovat olleet erittäin tyytyväisiä Vasikka-Masterin toimintaan. Erityistä kiitosta saa, myös toimiva huolto ja muu jälkimarkkinointi.

FinnLacto Oy | PL 343, 60101 Seinäjoki | (06) 4210 300
Finnlacto